O nama

ODSJEK ZA LIJEKOVE I SANITETSKI MATERIJAL

U listopadu 1975. g. izgrađena je i useljena velika bolnička ljekarna u prizemlju novoizgrađene zgrade na Firulama koja zauzima prostor od 1200 metara četvornih, gdje se i danas nalazi.
1995. g. Odjel za lijekove i sanitetski materijal KB-a Split integrirao se s ljekarnom Križine te funkcionira kao jedinstveni odjel čija se djelatnost odvija na dvije lokacije.
1999. g. Odsjek ljekarne na Križinama preselio se u novi prostor na lokaciji Križine, koji je tijekom proteklih godina uređen prema zahtjevima struke i potrebama korisnika.
Osnovna djelatnost Odjela za lijekove i sanitetski materijal jest potpuna opskrba svih odjela, klinika i zavoda KBC-a Split lijekovima, potrošnim medicinskim materijalom, reagensima i kemikalijama.
Na odjelu se svakodnevno izrađuju magistralni i galenski pripravci prema važećim propisima za potrebe bolničkih klinika, zavoda i odjela te se proizvodi demineralizirana voda.
Ljekarnička djelatnost uključuje i svakodnevno praćenje potrošnje lijekova, medicinskog potrošnog materijala, reagensa i kemikalija po klinikama, zavodima, odjelima. Praćenje potrošnje se vrši računalnom obradom podataka vezanih uz ulaz i izlaz lijekova i medicinskog potrošnog materijala obzirom na zadane kvote podijeljene po klinikama, zavodima, odjelima. Jedna od djelatnosti naše ljekarne je i aktivno sudjelovanje u
procesu postupaka Javne nabave, gdje ljekarna dostavlja tražene podatke o potrošnji i planiranju sredstava za nabavku navedenog.
Ljekarna sudjeluje u radu Povjerenstva za lijekove te zajedno s drugim zdravstvenim djelatnicima farmaceuti nadziru troškove liječenja i racionalizaciju farmakoterapije.
U ljekarni se provodi dio pripravničkog staža farmaceuta.
Na Odjelu je zaposleno 30 djelatnika: 7 farmaceuta (3 specijalista), 16 farmaceutskih tehničara, 1 pomoćni laborant i 6 nezdravstvenih djelatnika.