O nama

Početci Odjela za kožne i spolne bolesti datiraju od 1918. g. kada se osniva Odjeljenje za venerične bolesti u zgradi Zakloništa Martinis-Marchi na Solinskoj cesti. Djeluje kao bolnički odjel do 1921. g. Te iste godine Odjel se seli u bolnicu Grad i tu ostaje do 1956.g., kada se otvara Odjel za kožne i spolne bolesti pri Općoj bolnici na Firulama.

Od 1977. g. na Odjelu se odvija kompletna dodiplomska i poslijediplomska nastava iz dermatovenerologije. Od 1977. g. razvija se subspecijalistička služba tako da te godine započinje s radom Laboratorij za dermatološku patohistologiju i subspecijalistička ambulanta za dermatološku onkologiju. Sljedećih godina razvija se medicinska kozmetologija, dječja dermatologija, dermatološka alergologija i konačno imunologija.

Od 1.veljače 1993. g. Odjel za kožne i spolne bolesti integrirao se s istoimenim odjelom bolnice na Križinama gdje se Odjel i danas u cjelosti nalazi.

Popis organizacijskih jedinica

Na Poliklinici za kožne i spolne bolesti se nalaze više općih ambulanti u kojima se obavlja među ostalim i pregled pigmentnih promjena i dermatoskopija, zatim ambulanta za dermatološku onkologiju, ambulanta za pedijatrijsku dermatologiju, ambulanta za dermatološku alergologiju, ambulanta za dermatološku imunologiju i imunoflorescentnu dijagnostiku, ambulanta za fototerapiju, ambulanta za flebologiju i kolor Doppler UZV vena, ambulanta za dermatološku kozmetologiju i lasersku terapiju, ambulanta za spolno prenosive bolesti i genitalne dermatoze, ambulanta za dermatokirurgiju. Pri Klinici za kožne i spolne bolesti nalazi se i Kabinet za dermatohistopatologiju.