Predbilježba

Za sve informacije vezano za naručivanje na pregled molimo posjetite poveznicu gdje su iznešeni svi detalji vezani za naručivanje: 

Prijam

Prilikom dolaska na liječenje u bolnicu potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu, važeću uputnicu liječnika, iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobnu iskaznicu, nalaze ordinarnih i obavljenih laboratorijskih rendgenskih i drugih pretraga, dokumentaciju o zadnjoj hospitalizaciji ili specijalističkom pregledu.

Boravak u bolnici


Preporuka je pacijentima da za vrijeme svog boravka u bolnici ponesu sa sobom potrepštine za održavanje osobne higijene (četkica i pasta za zube, higijenske uloške, toaletni papir, pribor za brijanje,…), kućni ogrtač, spavaćicu ili pidžamu, papuče, ručnik i ostale svakodnevne potrepštine. Za što ugodniji boravak u bolnici pacijenti mogu ponijeti ujedno i knjige, novine, križaljke, cd player sa slušalicama itd. Mole se pacijenti i svi posjetitelji da drže svoje mobilne telefone na vibracijskoj dojavi poziva iz obzirnosti prema drugim pacijentima na odjelu.

Pohrana dragocjenosti


Pacijentima se preporučuje da u bolnicu ne donose veće iznose gotovine, skupocjeni nakit, prijenosno računalo i televizor jer za njihov nestanak bolnica ne odgovara. Prije odlaska na medicinski zahvat novac i drugu imovinu veće vrijednosti možete predati odjelnoj sestri na čuvanje. Osobe koje su primljene u bolnicu u nesvjesnom stanju ili bez pratnje obitelji odjelna sestra će čuvati i popisati novac i dragocjenosti.

Pušenje


Bolnica potiče život bez duhanskog dima. Zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda pušenje je zabranjeno u svim zdravstvenim ustanovama, a iz ove odluke su izuzeti pacijenti Odjela za psihijatriju i psihološku medicinu koji smiju pušiti u prostorijama određenima za tu namjenu u konzultaciji s osobljem bolnice.

Posjete

Posjete bolesnicima su svakog dana od 16:30 - 17:30h .

Klinički odjel za dječju kirurgiju – posjete svaki dan od 10:30 - 11:30h i 16:30 - 17:30h.

JIL – posjete svaki dan od 14:00 - 15:00h.

Posjete izvan navedenog vremena moguće su u dogovoru s odjelnim doktorom. Mole se posjetitelji da bolesnicima ne donose hranu iz razloga što se pacijenti trebaju pridržavati propisane bolničke dijete jer određeni proizvodi mogu, ovisno o režimu liječenja, prouzročiti komplikacije. Ujedno je zabranjeno unošenje rezanog cvijeća i lončanica na Odjel za hemodijalizu, jedinicama intenzivne njege i tamo gdje leže bolesnici s transplantiranim organima.

Primjedbe bolesnika

Sve primjedbe bolesnika na rad profesionalnog osoblja mogu se uputiti (pismeno ili usmeno) odgovornom liječniku, medicinskoj sestri poliklinike,odjela ili KB-a. Svaka opravdana primjedba bit će razmatrana i po istoj postupljeno.

Otpuštanje iz bolnice


Otpust iz bolnice je planiran u skladu s liječenjem i o njemu trebaju biti obaviješteni pacijenti i njegova obitelj odnosno pratnja. Od osoblja na odjelu može se doznati kada i gdje će pacijent dobiti otpusno pismo, potom upute o eventualnoj dijeti i kontrolnim pregledima. Ukoliko radi prikupljanja nalaza nije moguće završiti otpusnicu, pacijent će dobiti otpusno pismo sa svim uputama za nastavak liječenja putem pošte ili ga može osobno preuzeti u bolnici. Za sve ostale informacije vezane uz otpust iz bolnice pacijenti se mogu obratiti svom liječniku ili drugom odjelnom osoblju.