Javnozdravstvena akcija u Podružnici Zagvozd
Objavljeno: 16.1.2023.
Kategorija:
sestrinstvo

Povodom godišnjice rada Podružnice KBC-a Split Zagvozd, održana je javnozdravstvena akcija 13.01.2023. god. od 09.00 – 12.00 sati u prostorijama podružnice.

Javnozdravstvena akcija održana je u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara – Podružnice KBC Split,  Hrvatske komore medicinskih sestara, Društva za ubrzani oporavak nakon operacijskog zahvata HUMS-a, HSSMS -MT, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ i Doma zdravlja SDŽ.

U sklopu javnozdravstvene akcije provodili smo mjerenje krvnog tlaka, mjerenje šećera u krvi, mjerenje tjelesne težine biometrijskom vagom i spirometriju.

Mještani su uz brojne edukativne zdravstvene materijale dobili i savjetovanja o zdravom načinu života, prevenciji malignih bolesti i važnosti odaziva na nacionalne programe u otkrivanju malignih bolesti. Odaziv mještana Zagvozda je bio  izniman, pokazali su zainteresiranost za ponavljanje sličnih ili istih javnozdravstvenih akcija.

Glavna sestra KBC-a Split Ivanka Ercegović, mag.med.techn. i predsjednik HKMS Mario Gazić, mag.med.techn. pridružili su se javnozdravstvenoj akciji te je održan sastanak s kolegicama i kolegama.

 

Tekst pripremila: Dijana Blažević, mag.med.techn.

Najčitanije vijesti

123