Zavod za reumatologiju, alergologiju i kliničku imunologiju

Odjel za reumatologiju i kliničku imunologiju je sastavni dio Klinike za unutarnje bolesti od samog osnivanja klinike. Godine 2014. je na čelu s prof. prim. dr. sc. Dušankom Martinović Kaliterna osnovan Zavod za reumatologiju i kliničku imunologiju koja je do odlaska u mirovinu (2018. godine) obavljala dužnost pročelnice Zavoda. Od 2018. godine dužnost pročelnice obavlja doc. prim. dr. sc. Dijana Perković.

Godine 2016. zavod je postao Referentni centar za sistemsku sklerozu pri Ministarstvu Zdravstva Republike Hrvatske. 

Na Zavodu se liječe bolesnici s upalnim reumatskim i sistemskim autoimunim bolestima, ali i bolesnici s ostalim bolestima iz područja interne medicine. Kolektivni i multidisplinarni pristup je temelj dijgnostike i liječenja hospitaliziranih i ambulantnih bolesnika Zavoda. Dostupnost najsuvremenijih dijagnostičkih i terapijskih postupaka omogućava nam zbrinjavanje najkompleksnijih bolesnika. 

Na našem Zavodu se provodi nastava za studente medicine, dentalne medicine i farmacije MEF Split kao i za studente Zdravstvenih studija na hrvatskom i engleskom jeziku. Ujedno se provodi i trajna izobrazba specijalizanata interne medicine, fizikalne medicine, zaraznih bolesti, obiteljske medicine te zaraznih bolesti. 

Zavod čine: 
  • Stacionar za reumatologiju i kliničku imunologiju 
  • Dnevna bolnica 
  • Poliklinika 

U Stacionaru za reumatologiju i kliničku imunologiju liječe se bolesnici s autoimunim reumatskim i imunološkim bolestima, ali i bolesnici s ostalim bolestima iz područja cijele interne medicine. Nalazi se na lokalitetu Križine, III kat.

Informacije o hospitaliziranim bolesnicima mogu se dobiti svakim radnim danom od 14:30 do 15:30h.

Kontakt
Pročelnica
doc. dr. sc. prim. Dijana Perković, dr. med.
Glavna sestra
Ana Bešlić, mag. med. techn.
Stacionar za reumatologiju i kliničku imunologiju