Sestrinska literatura
Objavljeno: 13.7.2023.
Kategorija:
sestrinstvo - publikacije

Knjižnica KBC-a Split ponovno nabavlja najnoviju medicinsku literaturu od uglednih svjetskih i domaćih izdavača. Na kraju maila je popis relevantan za medicinske sestre, a sve novonabavljene knjige mogu se vidjeti na webu Knjižnice: https://www.kbsplit.hr/odjel-za-znanost/knjiznica/bilten-prinova

Knjige se mogu posuditi u Knjižnici na Firulama (1. kat, iznad magneta) i na Križinama (6. kat, bivša kapela), a gdje se koja knjiga nalazi i je li slobodna možete vidjeti u katalogu Knjižnice: http://library.foi.hr/lib/572

Ukoliko trebate full-text članak (pa i onaj kojeg nema ni na Sci-Hubu) ili trebate detaljno i stručno pretraživanje baza podataka, kao i bilo kakvu pomoć s literaturom, provođenjem istraživanja, te pisanjem i objavljivanjem znanstvenih i stručnih radova, obratite nam se s povjerenjem.

Posebno pozivamo sve medicinske sestre i tehničare da nas posjete, jer smo samo za njih oblikovali zasebnu, namjensku zbirku literature. Uz to, imamo i popularno-znanstvenu literaturu i lijepu književnost, te građu iz povijesti medicine.

 

Sestrinstvo

1.        Evidence-based practice in nursing / Peter Ellis, Learning Matters 2022.

2.      Fundamentals of critical care : a textbook for nursing and healthcare students / Ian Peate and Barry Hill, Wiley-Blackwell 2022.

3.      Temeljni postupci i vještine u zdravstvenoj njezi / Vesna Mijoč, Marin Čargo, 2022.

4.      Sestrinske dijagnoze : definicije i klasifikacija : 2018-2020 / T. Heather Herdman, Shigemi Kamitsuru, 2021.

5.      Osnove metodologije znanstveno istraživačkog rada : udžbenik za studente preddiplomskih stručnih znanstvenih studija / Helena Štrucelj, 2020.

6.      Palijativna zdravstvena njega / Marija Ljubičić, 2020.

7.       Upravljanje kvalitetom, sigurnost bolesnika i organizacija sestrinske skrbi / Marijana Neuberg, Krešimir Buntak, Matija Kovačić, 2020.

8.      Kronične rane / Oliver Jurić, Jelena Kevrić, 2019.

9.      Metodika zdravstvene njege : priručnik za nastavnike / Damjan Abou Aldan, 2019.

10.  Neurologija : za diplomski studij neurorehabilitacije, preddiplomski i diplomski studij sestrinstva, fizioterapije i radiološke tehnologije / Silva Butković Soldo, Marina Titlić, 2018.

11.     Kvaliteta i sigurnost u zdravstvenoj njezi : priručnik za medicinske sestre u Jedinicama za kvalitetu / Josipa Bišćan, 2015.

12.    Organizacija i upravljanje u području zdravstvene njege / Sonja Kalauz, 2015.

13.    Sestrinska riječ : između sućuti i dužnosti / Snježana Grković-Janović, 2015.

14.   Uvod u psihološku njegu u sestrinstvu i drugim zdravstvenim strukama / Helena Priest, 2014.

Najčitanije vijesti

123