Za darivatelje krvi i krvotvornih matičnih stanica

Ambulanta za darivatelje krvi

  •  Krv se može darivati svaki radni dan u Zavodu za transfuzijsku medicinu na lokaciji Firule     (prizemlje zgrade Poliklinike). 

           Radno vrijeme ambulante za darivatelje krvi: 

           Ponedjeljak, utorak i petak: od 07:30 do 15:00. Srijeda i četvrtak: od 7:30 do 19:00.

  • Darivatelji imaju pravo na parking u trajanju od sat vremena na lokaciji Petrinjska 13, Split (LAZARICA) preko puta glavnog ulaza KBC-a Split.  Darivatelji će nakon darivanja krvi dobiti voucher, kojim će pravdati vrijeme parkiranja.
  • Krv se može darivati svakodnevno na organiziranim akcijama darivanja u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Raspored akcija nalazi se na strani Crvenog križa.
  • Sve dodatne informacije možete dobiti u navedeno radno vrijeme na brojeve +385 21 556 191, +385 21 556 479 i na mail: ctm@kbsplit.hr.

Prijava za Zakladu Ana Rukavina, registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica: sve zdrave osobe od 18. do 40. godine života mogu se upisati u Zakladu Ana Rukavina ispunjavanjem upitnika koji se može dobiti na Zavodu za transfuziju i postati dobrovoljni darivatelj krvotvornih matičnih stanica. Prilikom prijave uzima se uzorak pune krvi (6 ml) radi HLA tipizacije. 

U registar se možete upisati svakog utorka od 12 do 15 h u KBC-u Split na Zavodu za transfuzijsku medicinu, na lokaciji Firule (Spinčićeva 1) - prizemlje.
Kontakt osoba: doc. dr. sc. Esma Čečuk-Jeličić, ececjel@kbsplit.hr, +385 21 557 498.

Više o Zakladi Ana Rukavina potražite ovdje.