1. Škola dječje i adolescentne psihijatrije - Split, 18. i 19. travnja 2024.

Klinika za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju 1. Školu dječje i adolescentne psihijatrije koja će se održati 18. i 19. travnja 2024. u hotelu Briig u Splitu.

Prvi je to put da se okupljaju specijalisti, psihijatri/subspecijalisti i specijalizanti dječje i adolescentne psihijatrije s ciljem razmjene znanja i u svrhu kvalitetnije prevencije i liječenja psihičkih poremećaja djece i adolescenata. Namjera je da se ovakvi stručni susreti održavaju jednom godišnje.

Ovogodišnja tema je „Stranac u vlastitom tijelu (Rodna disforija)“ uz stručna, otvara i niz društvenih, kulturoloških, ideoloških, etičkih i obiteljskih dilema. Zahtjeva izuzetan angažman i stavlja pred terapeute zadatak prepoznavanja i suočavanja sa snažnom podijeljenošću u tome kako odgovoriti na potrebe djece i mladih s rodnom disforijom (perzistirajućom diskrepancom u doživljavanju rodne uloge i tjelesnih karakteristika spola).

Sudjelovanje će biti bodovano prema pravilniku Hrvatske liječničke komore.

Dokumenti

ZADNJE NOVOSTI