39. Hrvatska proljetna pedijatrijska škola - Split, 17. - 21. travnja 2023.
39. Hrvatska proljetna pedijatrijska škola - Split, 17. - 21. travnja 2023.

39. Hrvatska proljetna pedijatrijska škola održati će se u Splitu, u hotelu Amphora, od 17. do 21. travnja 2023.

Teme ovogodišnjeg seminara su Pulmologija, Minimalno invazivna kirurgija dječje dobi i Neurologija, uz Uvodna predavanja tijekom otvaranja HPPŠ te Seminar za medicinske sestre.
Predavači su eminentni stručnjaci iz naše zemlje i inozemstva.

Voditeljica HPPŠ-a je doc. prim. dr. sc. Branka Polić, pročelnica Zavoda za intenzinu pedijatriju s postintenzivnom skrbi u Klinici za dječje bolesti KBC-a Split i zamjenik prof. prim. dr. sc. Joško Markić. Članovi Organizacijskog odbora i stručni savjetnici HPPŠ-a su prof. dr. sc. Livio Balarin, prof. dr. sc Vjekoslav Krželj i doc. dr. sc. Radenka Kuzmanić-Šamija.

Organizatori su Klinički bolnički centar Split i Klinika za dječje bolesti uz pomoć Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatske udruge medicinskih sestara, Pedijatrijskog društva i Sveučilišta u Splitu – Sveučilišni odjel zdravstvenih studija.

Hrvatska proljetna pedijatrijska škola (HPPŠ) je trajni poslijediplomski tečaj I. kategorije s međunarodnim sudjelovanjem. Predavači HPPŠ su pozvani nastavnici hrvatskih i inozemnih medicinskih fakulteta. HPPŠ je namijenjena specijalistima pedijatrije, školske i adolescentne medicine, svim liječnicima, specijalizantima, te svim suradnim medicinskim strukama koje se bave zdravstvenom zaštitom djece.

U primarnoj, kao i u sve kompleksnijoj post primarnoj dječjoj zaštiti, medicinske sestre i tehničari su neizostavan dio kliničkog, dijagnostičkog, terapijskog, habilitacijskog i rehabilitacijskog tima. Stoga se tijekom seminara održavaju i predavanja za medicinske sestre i tehničare koji rade u zdravstvenoj zaštiti djece. Predavači su liječnici, medicinske sestre i tehničari koji su priznati stručnjaci za navedena područja.

Više o 39. Hrvatskoj proljetnoj pedijatrijskoj školi možete pročitati na njihovim internet stranicama: https://hpps.com.hr/

ZADNJE NOVOSTI