40. Hrvatska proljetna pedijatrijska škola - Split, 15.-19. travnja 2024.

Hrvatska proljetna pedijatrijska škola, ove godine jubilarna, održati će se po 40. put u Splitu, u hotelu  Amphora, od 15. do 19. travnja 2024. 

Teme ovogodišnjeg seminara su alergologija i klinička imunologija, metabolizam i dječja dermatologija.

Organizatori su Klinika za dječje bolesti KBC-a Split, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko društvo za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatska udruga medicinskih sestara - Pedijatrijsko društvo i Sveučilište u Splitu – Sveučilišni odjel zdravstvenih studija.

Voditeljica HPPŠ-a je doc. prim. dr. sc. Branka Polić, a zamjenik prof. prim. dr. sc. Joško Markić. Članovi Organizacijskog odbora i stručni savjetnici su prof. dr. sc. Livio Balarin, prof. dr. sc Vjekoslav Krželj i doc. dr. sc. Radenka Kuzmanić-Šamija.

Hrvatska proljetna pedijatrijska škola (HPPŠ) je trajni poslijediplomski tečaj I. kategorije s međunarodnim sudjelovanjem. Predavači HPPŠ su pozvani nastavnici hrvatskih i inozemnih medicinskih fakulteta. HPPŠ je namijenjena specijalistima pedijatrije, školske i adolescentne medicine, svim liječnicima, specijalizantima, te svim suradnim medicinskim strukama koje se bave zdravstvenom zaštitom djece.

U primarnoj, kao i u sve kompleksnijoj post primarnoj dječjoj zaštiti, medicinske sestre i tehničari su neizostavan dio kliničkog, dijagnostičkog, terapijskog, habilitacijskog i rehabilitacijskog tima. Stoga se tijekom seminara održavaju i predavanja za medicinske sestre i tehničare koji rade u zdravstvenoj zaštiti djece. Predavači su liječnici, medicinske sestre i tehničari koji su priznati stručnjaci za navedena područja.

Više o 40. Hrvatskoj proljetnoj pedijatrijskoj školi možete pročitati na njihovim internet stranicama: https://hpps.com.hr/

ZADNJE NOVOSTI