Anita Marketić postala Splitskom laticom

Anita Marketić je samozatajna pomoćnica zaposlena na jedinici intenzivnog liječenja djece (JILD) na Klinici za dječje bolesti KBC-a Split, gdje radi već dvadeset godina.

Gospođa Marketić je, kako kaže glavna sestra JILD-a Sanja Šolić, bacc. med. techn., stup odjela i kao takva uvijek svima daje potporu.

A Splitska latica o sebi zapravo ne voli mnogo govoriti i radije stavlja svoj odjel i sve na njemu u prvi plan. Za svoju nominaciju kaže da su je zaslužile i sve njene kolegice na odjelu, posebno medicinske sestre, koje imaju ogromno srce i neprekidno i s osmijehom rade. Kaže kako se ljudi kroz svakodnevne stresove i teške situacije zbliže, pričaju kao sa svojima doma i njeguju dobre međuljudske odnose, iz čega proizlazi veliki i kvalitetan timski rad.

Za nominaciju je saznala kad ju je nazvao ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović, dr. med., specijalist pedijatrije, i čestitao joj. U početku je bila iznenađena, a kasnije joj je bilo drago. Sâm doživljaj nominacije i dodjele je za nju nešto jako lijepo, nešto što ostaje za cijeli život.

Magistra sestrinstva Matea Josipović Šunjić kaže kako je Anita vrlo sposobna i iskusna, sama zna kad nešto treba učiniti i kad i kako pomoći sestrama. Otkad su čuli za nominaciju, prozvali su je laticom, što je i zaslužila jer su svi jako ponosni na nju.

Među ostalim nominiranim laticama su Nenni Delmestre, Sanja Erceg Vrekalo, Tisja Kljaković Braić, Adela Levanić Roudi, Andrea Resner, Anita Runjić Stoilova, Ivana Šilović i Julijana Voloder, a prvom među jednakima, Splitskim cvitom, proglašena je Livija Plančić. Čestitamo cvitu i svim laticama!

ZADNJE NOVOSTI