Braniteljska zahvalnica KBC-u Split za doprinos u ekshumacijama i identifikacijama

Kliničkom bolničkom centru Split uručena je Braniteljska zahvalnica za doprinos u ekshumacijama i identifikacijama.

Povodom Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu i Međunarodnog dana nestalih osoba, Ministarstvo hrvatskih branitelja dodijelilo je braniteljske zahvalnice zdravstvenim ustanovama i medicinskim fakultetima koji sudjeluju u ekshumacijama, pregledima i identifikacijama posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskog rata. Predstavnicima ustanova zahvalnice je uručio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved na središnjoj svečanosti održanoj 30. kolovoza u Varaždinu.

Tom prigodom zahvalnice su preuzeli ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar Anto Blažanović, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Ivica Mihaljević, v.d. predstojnice Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vedrana Petrovečki, predsjednik Stručnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split Ante Punda i Elizabeta Matuzalem Marinović iz Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Braniteljske zahvalnice bit će dodijeljena i svim drugim zdravstvenim ustanovama i medicinskim fakultetima koji su od početka oružane velikosrpske agresije na Hrvatsku sudjelovali u procesima ekshumacija, obrada i identifikacija posmrtnih ostataka, dajući time neizostavan doprinos u rješavanju pitanja osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Zdravstvene ustanove i medicinski fakulteti odgovornim i predanim radom omogućili su mnogim obiteljima da saznaju istinu o sudbini svojih bližnjih, a uz humanitarni aspekt pridonijeli su utvrđivanju povijesnih činjenica i pridonose promicanju istine o Domovinskom ratu – istaknuto je na dodjeli.

ZADNJE NOVOSTI