Dan crvenih haljina 2023. godine.

Dan crvenih haljina je dan svjesnosti o specifičnostima moždanog udara u žena.

Kao uvod u to, predstojnik Klinike za neurologiju KBC-a Split doc. dr. sc. Krešimir Čaljkušić sudjelovao je u emisiji "Zdravi bili" na Televiziji Dalmacija 28. siječnja 2023, a u utorak 31. siječnja 2023. u emisiji "Izaberi zdravlje" na Radio Splitu. U srijedu 1. veljače 2023. je gostovao na Radio Suncu pri Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split.

U prostorijama Splitsko-dalmatinske županije će 2. veljače 2023. djelatnici NZZJZ-a mjeriti šećer i krvni tlak uz nazočnost doc. dr. sc. Čaljkušića te glavne sestre Klinike za neurologiju KBC-a Split Karmele Ćurković, mag. med. techn.

U petak, 3. veljače 2023. od 10:00 do 12:00 h bit će održana glavna akcija na splitskoj Rivi. Dijelit će se letci, mjeriti šećer i krvni tlak, i davati savjete. 

U ponedjeljak, 6. veljače 2023. u 12:30 h doc. dr. sc. Čaljkušić će u Zdravstvenoj školi Split održati kratko predavanje o moždanom udaru, nakon čega će učenice i njihove mentorice održati predavanje o zdravstvenom odgoju oboljelog od moždanog udara. Susret će završiti modnom revijom učenica u crvenim haljinama. 

ZADNJE NOVOSTI