9. travnja - humanitarni koncert „Dalmacija za svoju dicu“ za Kliniku za dječje bolesti

Udruga “Humane zvijezde Splita - Split Stars team” organizira 4. Memorijal “Damir Mihanović Ćubi” koji će i ove godine imati humanitarni karakter.

Pokrenuta je velika humanitarna akcija „Dalmacija za svoju dicu“ koja će trajati od 20. veljače do 20. travnja 2024., a sva prikupljena sredstva namijenjena su opremanju Klinike za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split.

U sklopu akcije biti će održan i veliki humanitarni koncert 9. travnja u 20 sati u Sportskom centru Gripe, na kojem će nastupiti velika imena hrvatske estrade.

Ulaznice se mogu kupiti na eventim.hr, Dancing Bear-u (Dioklecijanova 6, Split) i na blagajni Sportskog centra Gripe na dan koncerta.

Početak akcije obilježen je konferencijom za medije, 20. veljače.

 „Split Stars team ima više od 30 članova glazbenika, ali pozvali smo i sve naše kolege i odaziv je velik. Do sada smo memorijal održavali u Solinu koji nas je ugostio tri puta i na tome smo im zahvalni, no ove godine selimo u Split, u Športski centar Gripe. Imamo najveću pozornicu do sada, a popis izvođača ćemo uskoro objaviti. Bit će zabavno i lijepo, ipak radi o našoj djeci“, kazao je Giovanni Kovačević iz Udruga Humane zvijezde Splita - Split stars team otkrivši kako će se prikupljeni novac uručiti Klinici za dječje bolesti KBC-a Split.

U Klinici za dječje bolesti KBC-a Split liječe se djeca iz čitave Dalmacije, kao i maleni pacijenti s područja južne Bosne i Hercegovine. U 2023. godini hospitalizirano je 2.317 djece kojima je pružena sva potrebna dijagnostika i liječenje. U Poliklinici je pregledano 31.868 djece, a u dnevnoj bolnici je obavljeno 36.000 pregleda. Kroz hitni pedijatrijski prijem obrađeno je 15.960 pacijenata. Kontinuirano se radi na stvaranju što boljih uvjeta za liječenje i boravak djece u bolnici kroz edukaciju i stručno usavršavanje kadrova kao i kroz u uređenje i opremanje Klinike.

„Zahvalila bih se svim ljudima dobrog srca koji će se priključiti ovoj hvalevrijednoj akciji koja ima za svrhu prikupiti sredstva kojima bi u našoj Klinici mogli provesti cijelom južnom stranom kisik, zrak, i sve plinove koji su nama potrebni. Radi se o devetnaest soba i prostoru za endoskopiju. Samo poneka naša soba u tom dijelu Klinike ima kisik, jedan ili dva priključka, a ako je u sobi više djece znate da to nije dovoljno. Sada će svaka soba imati više priključaka pa to više neće biti problem. Svjedočimo vremenima ozbiljnih respiratornih bolesti, kada dvije trećine naše hospitalizirane djece - kojih je više 2.500 godišnje - su zapravo s respiratornim poteškoćama i ovise o kisiku", kazala je doc. dr. sc. Branka Polić, predstojnica Klinike za dječje bolesti KBC-a Split i dodala kao se radi o velikom projektu, a procijenjeni troškovi su u iznosu od 150.000 eura. „Jako se veselimo i unaprijed zahvaljujemo svima koji su spremni donirati i sudjelovati u ovoj akciji. Nadamo se da će ona biti uspješna, a na kraju će vam biti zahvalna naša djeca i njihovi roditelji".

„Otkada Udruga postoji bavimo se lijepim i pozitivnim. Već je poznato da ovaj memorijal ima sportski i glazbeni dio. Ovaj put, sportski dio je već odrađen pod vodstvom Frane Bućana i išlo je za momka u Solinu s posebnim potrebama. Ovaj drugi dio, koji je sada mnogo jači nego prije, je odvojen jer smo prerasli dvoranu u Solinu. Velik je to zahvat, a sve bez našeg tajnika Branka Bosanca ne bi bio izvediv", rekao je predsjednik Udruge Humane zvijezde Želimir Dundić i dodao da će se „Split je na potezu da pokaže da hrvatska glazba može napuniti dvoranu, zabaviti se i usput humanitarno djelovati i lokalno i globalno. Jer svi smo mi dio Splita, dio županije domovine Hrvatske koju respektiramo i čiju kulturu konzumiramo“.

Podaci za uplatu sredstava:

Udruga Humane zvijezde Splita

„Split stars team“

Vukovarska 3, Split

OIB: 80257322421

IBAN: HR2623400091111014578

 

ZADNJE NOVOSTI