Liječnici KBC-a Split izabrani u novo Povjerenstvo Hrvatske liječničke komore SDŽ

Nakon nedavno provedenih izbora u Hrvatskoj liječničkoj komori, konstituirano je novo Povjerenstvo HLK Splitsko-dalmatinske županije. Predsjednik je izv. prof. prim. dr. Joško Markić, zamjenik je izv. prof. dr. Krešimir Dolić, a članovi su doc. dr. Krešimir Čaljkušić, dr. Neven Elezović, dr. Dino Mirić, doc. dr. Mirela Pavičić-Ivelja te izv. prof. prim. dr. Ivica Bilić

Zadaća Povjerenstva je sudjelovanje u planiranju županijske zdravstvene politike, organiziranje stručnog usavršavanja, razmatranje primjedbi i prijedloga članova, kao i donošenje stava o opravdanosti osnivanja, proširenja ili promjene djelatnosti pružatelja zdravstvenih usluga u mreži javnog zdravstva. 

Prof. Markić je najavio da će, u skladu s programom predsjednika HLK doc. dr. Krešimira Luetića, prioritetni ciljevi rada biti donošenje Zakona o radno-pravnom statusu liječnika, obvezujući vremensko-kadrovski normativi, osnaživanje primarne zdravstvene zaštite te reforma specijalističkog usavršavanja. Komora će nastaviti izdvajati značajna sredstva za edukaciju i stipendiranje usavršavanja liječnika. Cilj je bolje i kvalitetnije zdravstvo, na korist pacijenata te svih zaposlenika u sustavu.

ZADNJE NOVOSTI