Likovi iz popularnog crtića Superknjiga razveselili malene pacijente KBC Split

Kliniku za dječje bolesti i Kliniku za dječju kirurgiju posjetila je ekipa popularnog crtića Superknjiga i njihova vesela maskota Gizmo. Maleni pacijenti koji se liječe na ovim bolničkim odjelima i pohađaju školu u bolnici, baš kao i velik broj njihovih vršnjaka, redovito prate epizode Superknjige i s nestrpljenjem su iščekivali susret s Gizmom uživo.

Zajedničko vrijeme provedeno je u igri, plesu, kreativnim radionicama i gledanju crtića. Predstojnici Klinika doc. dr. sc. prim. Branka Polić i izv. prof. dr. sc. Zenon Pogorelić kazali su da su, osim pacijenata, gosti veselje unijeli i među liječnike, medicinske sestre, drugo bolničko osoblje.

Superknjiga je moderna, sinkronizirana animacija najljepših biblijskih priča prevedena na više od 50 jezika. Najpopularniji lik je simpatični robot Gizmo koji je rado viđen gost u školama, vrtićima i raznim događajima za djecu. Ovo je prvi put da je ekipa Superknjige imala priliku uveseliti bolesnu djecu u nekoj od hrvatskih bolnica.

„Naš posjet KBC-u Split promijenio je svakog člana našeg tima. Pred dolazak nismo znali što očekivati, a bili smo presretni kada smo vidjeli da smo uspjeli izmamiti osmijeh onima koji ga trebaju najviše. Dotaknuti smo i zahvalnošću roditelja zbog osmjeha njihove djece. Posebno nas je iznenadilo bolničko osoblje koje je rado s nama zaplesalo i zapjevalo“, istaknula je Vanja Bule, predsjednica udruge „Etno Nova” službenog predstavnika Superknjige za Hrvatsku.

ZADNJE NOVOSTI