Međunarodni dan sestrinstva: Sestre KBC-a Split posjetile Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Dječji dom Maestral

Povodom Međunarodnoga dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja, medicinske sestre Kliničkog bolničkog centra Split posjetile su Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Dječji dom Maestral.

Prilikom posjeta darivale su štićenike i proveli s njima vrijeme u razgovoru, plesu i igri. Zaposlenici i korisnici obje ustanove upoznali su sestre sa svojim radom i aktivnostima, ali i poteškoćama s kojima se susreću.

Svake godine povodom proslave njihova dana, medicinske sestre i tehničari imaju običaj organizirati niz aktivnosti s ciljem promidžbe sestrinstva kao profesije i kao potvrdu svoje predanosti i spremnosti pomagati širem društvu. Ove godine izabrali su Centar Juraj Bonači i Dječji dom Maestral i, kako kažu, bilo je to predivno iskustvo koje je i među sestrama i među štićenicima unijelo radost i probudilo nadu. „Premda smo ovim posjetima imali namjeru razveseliti štićenike i podijeliti im poklone, nismo očekivali da ćemo zauzvrat biti nagrađeni najljepšim mogućim poklonima na svijetu, prihvaćanjem, osmjehom te iskrenim i toplim zagrljajima“ kazala je s. Dijana Blažević, mag.med.techn.

ZADNJE NOVOSTI