Medicinska sestra Marija Krištić o nesreći u Solinu

Marija Krištić (26) iz imotskog Podbablja je medicinska sestra na Zavodu za nefrologiju i hemodijalizu Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split. Od početka COVID pandemije radi s COVID pacijentima, a posljednjih šest mjeseci provela je u jedinici za intenzivno liječenje COVID pacijenata, što joj je uvelike pomoglo da se snađe u stresnoj situaciji.

Na dan nesreće, otišla je u šetnju Solinom sa svojim mladićem da razbistri misli nakon napornog dana na poslu. U povratku su se zatekli na mjestu događaja. Vidjeli su unesrećene mladiće u autu i da su pri svijesti te su pozvali hitnu pomoć. U međuvremenu se iz automobila počeo širiti dim i mogli su se nazrijeti plamenovi. Odmah su pristupili spašavanju.

Prvo su izvukli trojicu mladića sa stražnjeg sjedala, kojima je bilo lakše prići. Vozač i suvozač su bili prikliješteni, ali nisu mogli čekati vatrogasce jer su plamenovi postajali sve jači. Uspjeli su ih okrenuti i izvući vani u posljednji trenutak jer je požar buknuo i sve je naglo izgorjelo.

Ubrzo nakon toga su došli vatrogasci i hitna pomoć i preuzeli spašavanje i gašenje požara.

„U tom trenutku me nije bilo briga  za moj život. Nitko od nas ne bi mogao živjeti s tim da je netko živ ispred nas izgorio, a kamoli mlada osoba. Sreća je što su sva ta djeca sada dobro i što su izvukli živu glavu. Jednostavno, to je bila mladost-ludost, drugi put će sigurno biti pametniji. Htjela bih zahvaliti svojim kolegicama jer rad u JIL-u mi je dosta pomogao da se snađem. Također, profesorici Geets-Kesić iz Zdravstvene škole jer su mi njena učenja prošla kroz glavu i pomogla mi.“

KBC Split je ponosan što u svojim redovima ima takve djelatnike. Ovim putem joj zahvaljujemo na hrabrosti, nesebičnosti i požrtvovnosti koju je pokazala, a unesrećenima želimo brz i potpun oporavak.

ZADNJE NOVOSTI