Obavijest o održavanju edukacijske radionice „Komunikacijske vještine“

Od 23.02.2023. započela je edukacijska radionica pod imenom „Komunikacijske vještine“. Radionica je nastavak projekta započetog 2019 god. kojeg je izradila i vodila prof.dr.sc. Dolores Britvić, a u kojoj je sudjelovao tim psihijatra, psihologa i medicinskih sestara.

Projekt se morao zaustaviti zbog pandemije Covidom i nakon tri godine ponovo je pokrenut za medicinske sestre naše bolnice.

Radionice se održavaju četvrtkom od 13.00 do 14.30 sati u novim prostorijama Edukacijskog centra prema planu i programu kojeg vodi Dijana Blažević, mag.med.techn i Iris Marin Prižmić, mag.med.techn.

Radionica je usmjerena na opće i specifične komunikacijske vještine i sastoji se od pet pojedinačnih radionica podijeljenih u prikladne tematske okvire s paralelnom teorijskom i praktičnom podrškom. Cilj radionica je omogućiti polaznicima pobliže upoznavanje i usvajanje neophodnih komunikacijskih vještina iznimno bitnih za radno mjesto u zdravstvenom okruženju ali i podjednako korisnih u privatnom životu. Od općenitih teorijskih prikaza verbalne i neverbalne komunikacije, emocionalne inteligencije i sposobnosti slušanja sugovornika, komunikacije s osobama s ograničenim sposobnostima komunikacije pa sve do toga kako spriječiti sukobe i nerazumijevanja ili pak kako nekome priopćiti loše vijesti. Naši edukatori uz audiovizualni sadržaj provode polaznike kroz neke od najvažnijih teorijskih ostvarenja na polju komunikologije te im uz brojne interaktivne vježbe omogućuju  direktno sudjelovanje. 

ZADNJE NOVOSTI