Održan tečaj „Imunološka terapija u pulmologiji“

U Komiži je, od 9. do 12. svibnja održan XVII. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije tečaj „Imunološka terapija u pulmologiji“. 

Na tečaju su prikazana najnovija znanstvena saznanja i klinička iskustva o primjeni imunološke terapije u liječenju bolesti dišnog sustava poput astme, KOPB-a i tumora. U okviru tečaja su održane radionice posvećene ultrazvuku u hitnim stanjima i funkcionalnoj plućnoj dijagnostici. Također su održane i dvije javnozdravstvene akcije: doc. Robert Marčun iz Klinike za plućne bolesti Golnik je radio UZ srca u lokalnoj ambulati Doma zdravlja, a djelatnici Klinike za plućne bolesti KBC-a Split su na komiškoj rivi radili spirometriju i savjetovali Komižane o zdravlju dišnih organa. Svi zainteresirani sudionici tečaja su dobili knjigu R. Marčun: “Ultrazvuk uz krevet bolesnika u hitnim stanjima”.

Organizatori su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za pedijatrijsku pulmologiju, Hrvatsko pulmološko društvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu.

Voditelji tečaja su doc. dr. sc. Ivan Pavić, dr. med. (Klinika za dječje bolesti Zagreb) i doc. dr. sc. Suzana Mladinov, dr. med. (Klinika za plućne bolesti, KBC Split).

ZADNJE NOVOSTI