Održana konferencija za medije za EU projekt "Jačanje kapaciteta za efikasnu prevenciju bolesti u SDŽ"

Dana 16. srpnja 2021. u 12:30 h ispred glavnog ulaza KBC-a Split održana je konferencija za medije vezana uz EU projekt „Jačanje kapaciteta za efikasnu prevenciju bolesti u Splitsko-dalmatinskoj županiji“.

Na konferenciji su govorili ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović, dr. med., dr. sc. prim. Željka Karin, dr. med. i doc. dr. sc. Ljubo Znaor, dr. med.

U 2. fazi projekta, čija provedba je upravo završena, educirani stručnjaci iz stvorene baze edukatora preuzeli su ulogu edukatora te usvojena znanja i vještine prenijeli kolegama, zdravstvenim djelatnicima.
Uspjeh KBC-a Split i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije je ukupno 130 educiranih zdravstvenih djelatnika na području naše Županije. Obzirom na prethodna zajednička iskustva vezana za promociju zdravlja, važnost i utjecaj naših ustanova, KBC Split i NZJZ SDŽ zajedno su proveli ovaj projekt. Educirani zdravstveni djelatnici oba partnera su na organiziranim edukacijama savladali najsuvremenije metode u području prevencije najučestalijih bolesti te će po završetku projekta dalje prenositi stečena znanja svojim kolegama. Unaprjeđene vještine će primjenjivati u praksi i radu s pacijentima, čime će se utjecati na smanjivanje broja oboljelih od bolesti koje su najčešći uzročnici smrtnosti.

Kao dio projekta, tiskana je informativna brošura o najučestalijim bolestima.

Cijelo priopćenje za medije dostupno je u prilogu.

Dokumenti

ZADNJE NOVOSTI