Održana „Škola infektologije ST-2024“

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu i Klinički bolnički centar Split organizirali su, drugu godinu zaredom, tečaj trajnog medicinskog usavršavanja „Škola infektologije ST-2024“ na temu bolničkih infekcija. Tečaj se održao 15. i 16. ožujka 2024. na Sveučilištu u Splitu, a sudjelovalo je više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Doc.dr.sc. Mirela Pavičić Ivelja, predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Split i predsjednica organizacijskog odbora „Škole infektologije“ istaknula je kako je tečaj namijenjen liječnicima, medicinskim sestrama i stručnjacima srodnih struka zaposlenim u bolničkim i vanbolničkim ustanovama koji se u svom svakodnevnom radu susreću s rastućom problematikom prevencije i liječenja bolničkih infekcija, osobito onih uzrokovanih višestruko otpornim mikroorganizmima. „Kroz multidisciplinarni pristup različitih specijalnosti prezentirana je problematika optimalne dijagnostike i liječenja najčešćih i najkompleksnijih nozokomijalnih infekcija“, kazala je.

Neke od tema tečaja bile su: nove antimikrobne terapije, sepsa, bolnička pneumonija, postproceduralne infekcije, infekcije lokomotornog sustava, urinarne infekcije, prevencija bolničkih infekcija (uključujući krvlju prenosive infekcije-virusni hepatitisi, HIV).

ZADNJE NOVOSTI