Okrugli stol o stanju sigurnosti prometa na cestama SDŽ

 

U sklopu preventivnog projekta Policijske uprave splitsko dalmatinske  „Smanji brzinu i guštaj u litu“, 5. srpnja 2021. g. na Sveučilištu u Splitu održan je okrugli stol vezan uz stanje sigurnosti prometa na cestama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Okrugli stol otvorili su načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i rektor Splitskog sveučilišta Dragan Ljutić koji su se zahvalili svima koji su osobno podržati  kampanju svjesni značaja sigurnosti okruženja u kojem žive i rade, a posebno značaja sigurnosti u prometu u kojem svakog dana sudjelujemo.
Na okruglom stolu osim načelnika  PU splitsko-dalmatinske i rektora Splitskog sveučilišta sudjelovali su Siniša Mihanović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske, dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split, Milan Grljušić, predsjednik Općinskog prekršajnog suda u Splitu, Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila, Joze Tomaš, predsjednik HGK -Županijske komore Split, Fabijan Ruščić, voditelj Odjela  zaštite na radu i zaštite od požara u Cemex Hrvatska d.d., Ivan Kovačević,  županijski vatrogasni zapovjednik i Jozo Šitum, šef Odjela sigurnosti prometa i signalizacije u Županijskim cestama Split. Sudionici okruglog stola su održali kratko izlaganje sa osvrtom na svoj dio rada, te su iznijeli zanimljive činjenice vezane uz stanje sigurnosti u prometu, ali i posljedice prometnih nesreća.

Svatko iz svoje domene i profesionalnog iskustva, govorio je o problematici prometa i posljedicama prometnih nesreća. Pojedina izlaganja bila su popraćena izuzetno zanimljivim statističkim podacima i prezentacijom oprema, ali i prikaza teških prometnih nesreća, od kojih su neke zaista bile šokantne. Zaključak okruglog stola  je da su svi pokazatelj stanja sigurnosti u prometu na području Policijske uprave splitsko dalmatinske tijekom godina sve bolji, ali da ima mjesta za napredak, te da je on jedino moguć kroz dobru suradnju svih institucija. Svakako svi zajedno možemo i moramo u svakodnevnom radu osim temeljnih poslova, raditi zajedno na izgradnji prometne kulture.
 

Tekst preuzet sa stranica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

ZADNJE NOVOSTI