Posjet apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimira Puljića

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić posjetio je u četvrtak, 29. lipnja, Klinički bolnički centar Split gdje se susreo s ravnateljem prof. dr. sc. prim. Julijem Meštrovićem.

Na susretu se govorilo o važnosti kvalitetne zdravstvene i društvene zaštite, dosadašnjoj suradnji bolnice i nadbiskupije te o novim zajedničkim projektima.

Ravnatelj je upoznao nadbiskupa Puljića s djelovanjem splitske bolnice i njenom strateškom ulogom u čitavoj Dalmaciji. Podsjetio je da KBC-u Split gravitira milijun stanovnika Hrvatske, dio stanovnika južnog dijela susjedne Bosne i Hercegovine te gotovo pola milijuna turista svakoga ljeta što je čini najopterećenijom bolnicom u Hrvatskoj. Predstavio mu je plan daljnjeg razvoja bolnice i ulaganja koja se provode, a sve u svrhu poboljšanja skrbi za pacijente.

Mons. Puljić je citirao sv. Ivan Pavla II. - utemeljitelja Svjetskog dana bolesnika koji se svake godine obilježava 11. veljače kada se slavi blagdan Gospe Lurdske, a koji je kazao da su bolnice svetišta patnje. „Vjerujem da upravo s tom mišlju veliki dio vašeg osoblja pristupa pacijentima te da i pacijenti na isti način pristupaju bolničkom osoblju“, istaknuo je i zahvalio ravnatelju na naporima koji se ulažu u skrbi za sve potrebite.

 

 

ZADNJE NOVOSTI