Posjet predstavnika bečke tvrtke VAMED povodom izrade studije izvedivosti za strateške objekte KBC-a Split

Povodom izrade studije izvedivosti za strateške objekte Kliničkog bolničkog centra Split, Centra za akutnu medicinu i Zavoda za hitnu medicinu te Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (Poliklinika) našu su bolnicu posjetili predstavnici tvrtke VAMED sa sjedištem u Beču na početne razgovore s Ravnateljstvom, Službom za investicije i razvoj (EU projekti), a najviše s predstavnicima naših ustrojstvenih jedinica koje će sudjelovati u izradi studije. Posjet je trajao od 22. do 24. rujna. Dojmovi su sjajni, a za nas je izjavu dao gospodin Rudolf Linzatti:

Jako nam je drago dati podršku Vašoj ustanovi pri utvrđivanju izvodivosti projekata izgradnje dviju novih zgrada: Centra za akutnu medicinu i Zavoda za hitnu medicinu te Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu. Cilj utvrđivanja izvodivosti je povećanje mogućnosti prikupljanja sredstava za realizaciju dovršenja projekata.

Naš posao je procijeniti ideje koje je bolnički tim već pripremio i doprinijeti im našim iskustvom s drugih međunarodnih projekata, pogotovo sveučilišnih. Želimo spojiti naša iskustva s Vašim idejama kako bismo došli do najboljih rješenja za ovo novo ulaganje. Poseban naglasak treba biti stavljen na bolje uvjete za pacijente, uključujući bolju orijentaciju u krugu bolnice, ali i bolje uvjete za zaposlenike. Također, potrebno je racionalizirati koncept ustanove, koja trenutno posluje na dvije lokacije. Pokušat ćemo premjestiti dijelove bolnice kako bismo poboljšali njihovu funkciju. Važno je da se slijedi i jasan koncept razdvajanja vanjskih i bolničkih pacijenata, što bi povećalo financijsku i radnu učinkovitost bolnice te olakšalo snalaženje u prostoru. Još jedan bitan aspekt u skladu s međunarodnim projektima je ujedinjavanje hitnih prijema, kojih KBC Split trenutno ima devetnaest, što je vrlo velik broj. Racionalno je koncentrirati sve hitne prijeme u jedan objedinjeni hitni bolnički prijem, jednu pristupnu točku za hitne slučajeve.

Jako smo zadovoljni našim posjetom Splitu. Unaprijed smo dobili vrlo dobre i precizne informacije o projektu i uvod u viziju. Vaš tim je odlično pripremio ovaj terenski posjet, zahvaljujemo ravnatelju i cijelom timu koji nas je vodio kroz bolnicu ova tri dana. To nam je omogućilo da posjetimo i iz prve ruke sagledamo djelovanje bolnice te smo tako najbolje mogli vidjeti s kojim se izazovima suočavate.  Smatramo da je cijeli posjet izvrsno organiziran, što vrlo cijenimo, kao i sjajan odnos domaćina.

 

 

 

ZADNJE NOVOSTI