Predstavnici veleposlanstava SAD-a, UK-a, Irske, Kanade i Koreje posjetili KBC Split

Klinički bolnički centar Split, 21. ožujka, posjetili su predstavnici pet veleposlanstava: Sjedinjenih Američkih Država (voditeljica Konzularnog ureda gđa. Joely H. Hildebrand, pomoćnik za posebne konzularne poslove g. Oliver Ostojić i pomoćnica za konzularne poslove gđa. Viktoria Zaharieva), Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (savjetnica i zamjenica šefa misije gđa. Helen Christina Gilchrist Walker), Irske (voditeljica konzularnih i općih poslova gđa. Ivana Bertić), Kanade (programska koordinatorica  gđa. Maja Pleić) i Republike Koreje (tajnica i vice konzulica gđa. Junghyun Park).

Važnosti splitske bolnice i predani rad naših liječnika gostima je predstavio ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović i dr. Jure Krstulović iz Odjela za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite.

Broj turista iz navedenih zemalja u Splitsko-dalmatinskoj, ali i okolnim županijama, svake je godine sve veći i pri tom često zbog ozljeda ili bolesti pomoć potraže u KBC-u Split. U protekloj 2023. zbrinuto je tako 378 američkih državljana, 121 državljanin Irske, 110 državljana Kanade i 8 državljana Koreje. Stoga su, ususret nadolazećoj turističkoj sezoni predstavnice veleposlanstva izrazili želju upoznati se sa ustanovom, njenim službama, odjelima i kapacitetima.

Izrazili su zadovoljstvo profesionalizmom i opremljenošću splitske bolnice i prenijeli su zahvale svojih državljana koji su koristili usluge KBC-a Split.

ZADNJE NOVOSTI