Prof.dr.sc. Šimunu Anđelinoviću dodijeljeno počasno zvanje professor emeritus

U okviru proslave Dana Sveučilišta u Splitu i obilježavanja 50. obljetnice osnutka prof. dr. sc. Dragan Ljutić je 13. lipnja na Medicinskom fakultetu dodijelio počasna zvanja professor emeritus prof. dr. sc. Stipanu Jankoviću, prof. dr. sc. Ivanu Paviću i prof. dr. sc. Šimunu Anđelinoviću, predstojniku Kliničkog zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju Kliničkog bolničkog centra Split. Dodijeljene su također i Rektorove nagrade, priznanja dobitnicima likovnog natječaja 'U librima Marulovim' kao i pehar za najuspješniju sastavnicu na Unisport natjecanjima te priznanja sveučilišnog Studentskog zbora. 

'Ovo je svojevrstan sastanak Sveučilišta u Splitu uoči sutrašnje svečane sjednice Senata u HNK-u, i to u cijelom nizu događanja kroz ovaj tjedan. Mislim da smo na pravi način obilježili 50. obljetnicu. Svi djelatnici daju sve od sebe kako bismo bili što bolji i kako bi naši studenti znali da studiraju na vrlo respektabilnom sveučilištu. To najbolje dokazuje podatak da je po najnovijoj svjetskoj rang-ljestvici Times Higher Education smješteno između 201. i 300. mjesta, a lani je bilo između 401. i 600,', istaknuo je rektor Ljutić. 

Najuspješnija sastavnica na UNISPORT sportskim natjecanjima za studente Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2023./2024. je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje FESB, a rektor Ljutić je uručio pobjednički pehar dekanu prof. dr. sc. Branimiru Leli.

Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora je uručio zahvalnice Studentskog zbora za predani rad sa studentima i angažiranost u njihovom napretku i razvoju. 

Dobitnici su prof. dr. sc. Vesna Barić Punda, pročelnice katedre za Međunarodno javno pravo na Pravnom fakultetu u Splitu, prof. dr. sc. Ante Tonkić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Split, Marijan Bašić, pomoćnik ravnatelja Studentskog centra, Toni Gamulin, voditelj odjela za Studentski standard i sport i potpredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Zoran Mikulić, član uprave tvrtke TOMMY  i prof.dr.sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu.  

U glazbenom programu sudjelovao je Akademski pjevački zbor "Silvije Bombardelli".

ZADNJE NOVOSTI