Projekt izgradnje Klinike za plućne bolesti KBC-a Split prihvaćen od strane Hrvatske udruge poslodavaca

Temeljem prijave splitske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i uz podršku Odbora za projekte od društvenog značaja, Vijeće članova HUP-a prihvatilo je projekt s naslovom „Projekt izgradnje Klinike za plućne bolesti Kliničkog bolničkog centra Split“.

Dio je to redovitih aktivnosti HUP-a, kojima se svake godine podržavaju programi humanitarnog i dobrotvornog značaja prema potrebitim osobama ili organizacijama koje pomažu potrebitim osobama, a sa svrhom poboljšanja kvalitete njihovih života. U obrazloženju odluke, član Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija Zdravko Plazonić je istaknuo kako KBC-u Split gravitira stanovništvo cijele Dalmacije i šire. Osvrnuo se na podatak o dotrajalosti zgrade Klinike za plućne bolesti koja je izgrađena davne 1958. godine.

Ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović je zahvalio na vrijednoj pomoći instituciji koju vodi te podsjetio da na ovim prostorima, na potezu od Trsta do Atene, Zagreba i Barija, nema veće ustanove ni poslodavca. Istaknuo je rezultate Bolnice koja je u iznimno zahtjevnim vremenima unazad nekoliko godina uspjela funkcionirati i ponuditi svim pacijentima potrebnu skrb. „Uspjeli smo sačuvati sustav u izazovnim i teškim vremenima, no potrebna nam je pomoć“, istaknuo je prof. Meštrović.

ZADNJE NOVOSTI