Ravnatelji austrijskih bolnica posjetili KBC Split

Ravnatelji nekoliko austrijskih bolnice posjetili su Klinički bolnički centar Split 24. svibnja 2024.

U delegaciji iz Austrije bili su dr. Michael Hubich, ravnatelj Pyhrn-Eisenwurzen klinike Kirchdorf, Steyr; dr. Tilman Königswieser, ravnatelj Salzkammergut klinike Vöcklabruck Gmunden i Bad Ischl; dr. Peter Panholzer, bivši zamjenik ravnatelja i šef odjela nuklearne medicine klinike Vöcklabruck; dr. Kostja Steiner, ravnatelj i šef odjela anestesiologije klinike Rohrbach; dr. Wolfgang Tenschert, bivši ravnatelj i šef odjela gerijatrije klinike Rohrbach; dr. Peter Stumpner, bivši ravnatelj i šef odjela ginekologije klinike Rohrbach; dr. Norbert Fritsch, ravnatelj i šef odjela interne medicine klinike Freistadt, dr. Karl-Heinz Stadlbauer, ravnatelj Kepler Universitäts klinike Linz; dr. Thomas Meindl, ravnatelj i šef odjela anestesiologije klinike Schärding.

Važnost splitske bolnice i rad našeg osoblja gostima je približilo nekoliko liječnika: pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor doc. dr. sc. Slavica Dajak; predstojnik Klinike za neurologiju doc. dr. sc. Krešimir Čaljkušić; pročelnica Zavoda za intenzivnu kardiološku skrb i zatajivanje srca Klinike za bolesti srca i krvnih žila doc. dr. sc. Duška Glavaš; pročelnik Zavoda za perinatologiju Klinike za ženske bolesti i porode prof. dr. sc. prim. Damir Roje; pročelnik Zavoda za neurokirurgiju dr. Vlatko Ledenko; doc. dr. sc. Ana Barić Žižić sa Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu; dr. Kristina Vidović sa Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dr. Jure Krstulović, iz Odjela za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite. Svi oni

Gosti su obišli nekoliko bolničkih odjela: Kliniku za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Klinika za bolesti srca i krvnih žila, Kliniku za dječje bolesti, Kliniku za ženske bolesti i porode i Objedinjeni hitni bolnički prijem. Osim što su razmijenili iskustva rada u hrvatskim i austrijskim zdravstvenim ustanovama, razgovaralo se i o mogućim oblicima suradnje. Izrazili su zadovoljstvo profesionalizmom i opremljenošću splitske bolnice.

ZADNJE NOVOSTI