Specijalizanti KBC-a Split po četvrti put pobjednici na natjecanju 'Mladi u oftalmologiji'

Od 9. do 11. svibnja 2024. u Opatiji je održan 23. kongres Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva.

U sekciji 'Mladi u oftalmologiji' natjecalo se 42 mladih oftalmologa, specijalizanata oftalmologije i optometrije, iz gotovo svih hrvatskih zdravstvenih ustanova sa svojim radovima. Kliniku za očne bolesti Kliničkog bolničkog centra Split predstavljalo je 10 specijalizanata, svaki kao prvi autor rada. Već četvrti put, u posljednjih 12 godina, specijalizanti KBC Split osvojili su prvo mjesto.

Prvonagrađeni radovi su: „Endotelitis kao primarna herpetična infekcija u bolesnika s reumatoidnim artritisom: prikaz slučaja“ (KBC SPLIT - Dukić J.J., Marin Lovrić J., Bućan K. - 67 bodova) i „Očna patologija MELAS sindroma“ (KBC SPLIT - Bućan I., Marković I., Rajčić I., Bućan K. – 67 bodova). 

„Svi naši specijalizanti imali su izuzetan uspjeh tako da je u prvih deset bilo plasirano još petero kolega. Veliko je to postignuće ne samo za mlade kolege i njihove mentore već i za Kliniku za očne bolesti i čitav KBC Split. Zahvaljujem sudionicima i svim kolegama koji su svojim stručnim savjetima pomogli u izradi i prezentaciji svih radova. Njihov uspjeh inspiracija je za sve nas. Hvala svima što nas podsjećaju na važnost rada i truda“, kazao je predstojnik Klinike za očne bolesti KBC-a Split prof. dr. sc. Kajo Bućan.

ZADNJE NOVOSTI