Sudamja 2023. - naša liječnica Dušanka Martinović Kaliterna dobitnica nagrade za životno djelo

U povodu Dana Grada Splita i blagdana njegovog nebeskog patrona, svetog Dujma, u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu uručene su nagrade Grada.

Nagradu za životno djelo, uz velikih pljesak okupljenih gostiju, dobili su naša liječnica Dušanka Martinović Kaliterna, Goran Pelajić, Radoslav Tomić, Goran Sučić, te Antun Tonći Baranović. Laureati osobnih nagrada su Lena Stojković, Veljka Laura Šišo, Renato Živković i Mladen Drnasin, a skupnu nagradu Grada su dobili Udruga veterana 158. brigade i 6. Domobranske pukovnije i Malonogometni turnir "4 kafića - Memorijal Dino Petrinović".

Dr.sc. Dušanka Martinović Kaliterna nagrađena je na prijedlog Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Split, Udruge oboljelih od kolagenoza i Kliničkog bolničkog centra Split.

Ravnatelj KBC-a Split prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović putem video snimke čestitao je svim nagrađenima, a posebno dr. Martinović Kaliterna. "Naša kolegica zaslužila je ovu nagradu svojim dugogodišnjim radom s pacijentima koje je liječila savjesno i stručno. Ona je odgajala i naše mlade kolege koji nastavljaju njeno djelo na Zavodu za reumatologiju, alergologiju i kliničku imunologiju splitskog KBC-a. Duška je i sjajna znanstvenica, dugogodišnja predsjednica splitske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, a danas splitske podružnice Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Ona nas okuplja i potiče da surađujemo za dobrobit svih naših sugrađana. U svemu je sjajna, a osobito je od ostalih izdvaja odnos prema svim ljudima, kolegama i pacijentima", istaknuo je. 

Čestitamo dr. Martinović Kaliterni na ovoj najprestižnijem odličju Grada Splita!

ZADNJE NOVOSTI