Suradnja Beča i Splita

Zavod za kardiokirurgiju ugostio je profesora Alfreda Kochera s Medicinskog sveučilišta u Beču i predstavnike Edwards Lifesciences, vodeće tvrtke za proizvodnju umjetnih srčanih zalistaka.

Cilj sastanka bio je upoznavanje djelatnika Zavoda s novom generacijom srčanih zalistaka te načinom njihove ugradnje, što je i potencijalni početak dugogodišnje suradnje dvije medicinske ustanove. Sveučilište u Beču ima izvrstan tim sa specijalistima za mehaničku cirkulacijsku potporu, što je posebno zanimljivo Zavodu za kardiokirurgiju i planove za proširenje usluga za pacijente.

S jedne je strane potrebno imati mnogo znanja iz imunologije, selekcije pacijenata i svega ostalog što utječe na ugradnju umjetnih srčanih zalistaka. S druge strane je potrebno biti inovativan te zadržavati fokus na kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi.

Profesor Kocher je izjavio kako je počašćen dolaskom u Split te se nada ostvarenju dugoročne potpore i razmjene znanja između KBC-a Split i Sveučilišta u Beču. Posebno je istaknuo inicijativu splitskih kardiokirurga da pozovu nekog poput njega, koja pokazuje njihovu otvorenost i želju za učenjem i usavršavanjem.

ZADNJE NOVOSTI