U KBC-u Split obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Povodom Dana darivatelja krvi 25. listopada 2022. godine, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi KBC-a Split koji okuplja njegove zaposlenike je revitaliziran te je počeo aktivno djelovati na inicijativu voditelja Kluba DDK KBC Split Šime Gorete, dipl. ing. i pročelnice Zavoda za transfuzijsku medicinu doc.dr.sc. Slavice Dajak uz podršku ravnatelja KBC Split prof.dr.sc. Julija Meštrovića.

Klub je započeo s radom prije Domovinskog rata i bio je vrlo aktivan u svom djelovanju. Voditelj kluba bio je doc. dr. sc. Marko Jukić koji je okupljao i motivirao djelatnike bolnice da se odazovu na ovaj plemeniti pothvat kad god je bilo potrebno. Mnogi naši djelatnici nastavili su kontinuirano darivati krv svjesni potrebe za ovim nezamjenjivim lijekom i činjenicom da na ovaj način pomažu svojim bolesnicima.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada. Na taj dan 1953. godine, provedena je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Danom dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava se humanost i plemenitost u darivanju krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodna u liječenju.

Hvala svakom darivatelju za svaku nesebičnu dozu darovane krvi.

Više informacija o darivanju krvi u KBC Split možete pronaći ovdje.

ZADNJE NOVOSTI