Uspješna akcija upisa novih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U četvrtak, 27. listopada 2022., na Medicinskom fakultetu u Splitu održana je akcija za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija je bila uspješna: registru se pridružio 101 novi potencijalni darivatelj, čime je njihov broj u Republici Hrvatskoj porastao na  62 410.

Zavod za hematologiju KBC-a Split zahvaljuje svima koji su omogućili ovu akciju: koordinatorica za suradnju sa Zakladom Ana Rukavina iz KBC-a Split i dugogodišnja volonterka Zaklade doc. dr. sc. Esma Čečuk Jeličić, zatim Marin Šimunić, dr. med., izv. prof. dr. sc. Joško Božić, djelatnice Laboratorija za tipizaciju tkiva Mateja Tarabene, mag. mol. biol., Sonja Jaman, mag. mol. biol., te volonterka Lucija Meštrović, mag. med. lab. ing. Veliku ulogu u akciji imale su i medicinske sestre Zavoda za hematologiju KBC-a Split Elena Vuletić, Tea Klarić i Mila Pocrnja.

Akciju je posjetio i ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović kojem također zahvaljuju, kao i studentima farmacije te dentalne medicine pri Medicinskom fakultetu u Splitu koji su se odazvali na akciju.

"Hvala od srca svima koji su odlučili pridružiti se Hrvatskom registru darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli nepoznatim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja. Svojom odlukom dajete nadu za život oboljelima diljem svijeta!"

U registar se možete upisati svakog utorka od 12 do 15 h u KBC-u Split na Zavodu za transfuzijsku medicinu, na lokaciji Firule (Spinčićeva 1) - prizemlje. Kontakt osoba: doc. dr. sc. Esma Čečuk-Jeličić, ececjel@kbsplit.hr, +385 21 557 498.

Više o Zakladi Ana Rukavina potražite ovdje.

ZADNJE NOVOSTI