Vrijedna donacija za KBC Split: Grad Kaštela uručio 6 monitora za praćenje vitalnih funkcija životno ugroženih pacijenata

„Kada se jednom vratimo u redovne uvjete, potreba za ovakvim uređajima neće prestati s obzirom na planiranu rekonstrukciju JIL-a i Odjela za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti,“ istaknula je doc. dr. sc. Suzana Mladinov, predstojnica Klinike za plućne bolesti

 

Klinički bolnički centar Split od Grada Kaštela primio je važnu donaciju šest monitora Vista 120S Dräger, iznimno bitnih u nadzoru vitalnih funkcija životno ugroženih bolesnika. Donacija je vrijedna 150.000 kuna, a zbog povećanih potreba za prostorom i angažmanom osoblja u doba pandemije, ovakva donacija od neprocjenjive je vrijednosti u smislu pružanja kvalitetnije skrbi pacijentima.

„Hvala Gradu Kaštela koji je prepoznao naše potrebe i u pravom trenutku nam uručio ovu značajnu donaciju. Mnoge su naše obične bolesničke sobe pretvorene u sobe za intenzivno liječenje i ovi su monitori od neprocjenjive vrijednosti, pogotovo u razdoblju kada smo još uvijek na rubu kapaciteta. Kada se jednom ponovno vratimo u redovne uvjete rada, potreba za ovakvim uređajima neće prestati s obzirom na planiranu rekonstrukciju Jedinice intenzivnog liječenja i Odjela za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti“, istaknula je predstojnica Klinike za plućne bolesti KBC-a Split doc. dr. sc. Suzana Mladinov.

Uz pomoć doniranih uređaja osoblje će nadzirati niz parametara važnih za procjenu bolesnikovog zdravstvenog statusa: električnu aktivnost srca, disanje, zasićenje arterijske krvi kisikom, arterijski krvni tlak i tjelesnu temperaturu. Ovakvi su uređaji neophodni u radu s teško oboljelima, a KBC-u Split gravitira čak 20 posto hrvatske populacije, među kojom je i gotovo 40.000 stanovnika Kaštela. Grad Kaštela odlučio je umjesto adventskih događanja prošle godine iznos od 300.000 dodijeliti jednim dijelom KBC-u kroz donaciju monitora, odnosno udruzi „Naša dica“.

 „Nadam se da će ova donacija pomoći liječnicima splitske bolnice kako bi i dalje nastavili svima nesebično pomagati. U ovim pandemijskim vremenima dali su sve od sebe i pokazali da su naši istinski heroji. Ovo je naša simbolična zahvala za sve dobro koje su učinili i sve živote koje su spasili. Dragi liječnici, nikad vam nećemo moći dovoljno zahvaliti“, kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

 

Na fotografijama:
prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović, dr. med., ravnatelj KBC-a Split
Jadranka Matok Bosančić, dr. med., zamjenica gradonačelnika Kaštela
Denis Ivanović, dipl. ing., gradonačelnik Kaštela
doc. dr. sc. Suzana Mladinov, dr. med., predstojnica Klinike za plućne bolesti
Branka Vujević, bacc. med. techn., glavna sestra Klinike za plućne boesti

ZADNJE NOVOSTI