Završna konferencija projekta „Digitalizacija i unaprjeđenje nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti“

Završna konferencija za projekt „Digitalizacija i unaprjeđenje nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti“ održat će se 30. studenoga 2023. god. (četvrtak) u Velikoj predavaonici Kliničkog bolničkog centra Split (Spinčićeva 1) s početkom u 13:00 sati.

Nositelj projekta je Klinički bolnički centar Split, a projektni partner Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ iz Prioritetne osi 1 ,Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija“.

U sklopu provedbe projekta „Digitalizacija i unaprjeđenje nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti“ uređen je prostor za ambulantni rad, nabavljena je medicinska i računalna oprema, izrađen računalni program i digitalna aplikacija te provedena istraživanja čiji rezultati ukazuju na opravdanost strukturirane nutritivne skrbi (multidisciplinarni pristup) za bolesnike koji boluju od kroničnih bolesti (arterijske hipertenzije, pretilosti, kronične bubrežne bolesti, šećerne bolesti, upalnih reumatskih bolesti, sustavnih bolesti vezivnog tkiva…).

Program:

12:45- 13:00  Okupljanje sudionika 

13:00  Završna konferencija  projekta „Digitalizacija i unaprjeđenje nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti“

Uvodni govor  i predstavljanje projekta:

prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split

izv. prof. dr.sc. Josipa Radić, dr. med., voditeljica projektnog tima

izv. prof. dr.sc. Mislav Radić, dr. med. 

13:30 Izjave za medije

ZADNJE NOVOSTI