ZZOR FBiH i KBC Split potpisali ugovor o suradnji

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine i Klinički bolnički centar Split zaključili su danas u Splitu Ugovor o poslovnoj suradnji.

Ugovor su potpisali direktorica Zavoda doc. dr. sc. Vlatka Martinović i ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović.

Predmet Ugovora je mogućnost upućivanja osiguranika Zavoda u KBC Split za neke složenije metode liječenja koje se u KBC-u Split redovito i uspješno provode. To se prvenstveno odnosi na liječenje bolesnika s teškim oštećenjima krvnih žila srca, kao i onih s ugrožavajućim srčanim aritmijama, kada je za navedene bolesti potrebno provoditi složene dijagnostičke postupke i liječenje invazivnim metodama. Također će se u KBC-u Split liječiti osiguranici Zavoda s teškim opeklinama.

Ugovor predstavlja veliki iskorak u liječenju pacijenata s navedenim bolestima, jer već od danas potpisom Ugovora postaje osiguranicima iz Federacije BiH dostupno liječenje navedenim metodama u KBC-u Split. To je još jedan iskorak u kontinuiranom nastojanju Zavoda za poboljšanjem usluga liječenja iz svoje nadležnosti.  

Zavod će se i dalje zalagati za povećanjem sredstava i otvarati mogućnosti pružanja usluga liječenja i opskrbe lijekova, omogućavanjem zaključivanja sličnih ugovora i s drugim klinikama, što je sve u interesu osiguranika Zavoda.

 

ZADNJE NOVOSTI