Romana Jadrijević Lozančić, mag. bibl., dobitnica Nagrade Eva Verona
Objavljeno: -
Kategorija:
Novosti, Odjel za znastveni rad, Novosti

Voditeljica knjižnice KBC-a Split Romana Jadrijević Lozančić, mag. bibl., jedna je od pet dobitnica Nagrade Eva Verona, koju Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje kao znak javnog priznanja mladim knjižničarima za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke.

Nagrada je nazvana imenom prof. dr. Eve Verone, istaknute hrvatske knjižničarke i znanstvenice, a dodjeljuje je Skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na prijedlog Ocjenjivačkog odbora. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju svi članovi Hrvatskog knjižničarskog društva, njegova stručna tijela i knjižnice, a sadržaj obrazloženog prijedloga čine radna biografija kandidata i materijal kojim se potvrđuje posebno zalaganje u radu i promicanju knjižničarske struke.

Nagrada Eva Verona prvi je put dodijeljena 1998. godine.

U sklopu Odjela za znanost KBC-a Split djeluje specijalna biomedicinska knjižnica čija je glavna zadaća pružiti potporu kliničkoj medicini temeljenoj na dokazima (evidence based medicine) i znanstveno-istraživačkim procesima u ustanovi i izvan nje. Knjižnica nudi usluge poput tematskih pretraživanja baza podataka, nabave full-text radova, izrade citatnih analiza, izrade bibliografija, i slično. Izrađuje tekuću bibliografiju ustanove i bilten prinova. Zahvaljujući svakodnevnoj potpori djelatnika knjižnice, liječnici KBC-a Split objavljuju svoje radove u domaćim i inozemnim časopisima te postižu druga dostignuća u stručno-znanstvenom području.